суботу, 18 червня 2011 р.

Ремонти доріг у Львові

Цього літа Львів нагадує суцільний полігон ремонтів доріг, які тривають з моменту настання сприятливих погодніх умов.
Почали з двох найдовших вулиць міста - Городоцької (від вул.С.Бандери до вул.Гоголя) і Шевченка. До них приєдналися вул. Коновальця, а зовсім недавно - вулиця Личаківська. На підготовчому етапі зараз Зелена (на ділянці від межі міста до вул. Сихівської) та Городоцька (на ділянці від вул.Кульпарківської до вул.Сяйво).
Компанія "Онур", яка взялася проводити роботи на даних вулицях показала всім, що дороги можна робити дуже швидко та якісно.
Прикладом можна взяти вулицю Шевченка, де проживаю я. Робітники фірми "Онур" виходять на роботу о 7:00 та працюють до пізнього вечора, маючи тільки 6-7 годин на відпочинок. Таким чином за 8-10 днів на ділянці від шляхопроводу до вул. Томашівської вони регенерували основу, облаштували бордюри та в'їзди на дорогу, кладуть шаленими темпами другий шар асвальту на другій частині проїжджої частини в напрямку до центру міста та планують відкрити дану ділянку не 20 червня, як планувалося, а 19.
Напевно правду кажуть, що на Україні немає таких фірм, які можуть швидко і якісно працювати та на певному етапі залучати свої обігові кошти для ремонтів доріг в борг. Дехто каже, що "Онур" "монополізувала" ринок ремонтів у Львові і на Україні. Але "монополізувала" саме тому, що у нас немає потужних будівельних компаній, які мають багато сучасної техніки та значну суму коштів, щоб можна було проводити оплату постфактум. Тому на тендери щодо ремонтів доріг і подається дана турецька компанія, а українські бояться подавати заявки, бо відчувають, що можуть не справитися з поставленим перед ними завданнями.
Однак будемо сподіватися, що незабаром українські компанії таки стануть спроможними виконувати швидко роботи та зможуть працювати навіть із дебіторською заборгованістю, а держава дбатиме про дороги країни та будуватиме нові магістралі для покращення сполучення між українськими містами та близьким зарубіжжям.

Немає коментарів:

Дописати коментар