пʼятницю, 17 червня 2011 р.

РЕЗУЛЬТАТИ ДОСЛІДЖЕННЯ «ПОЧУТТЄВЕ ЖИТТЯ ПОЛЯЧОК»*


Майже ¾ полячок вірить в кохання з першого погляду, а половина - раз в житті зустріла таке кохання. Ідеальний чоловік, на їхню думку, має бути високого зросту (183 см), брюнетом з голубими чи карими очима, який має в два рази більшу зарплату за середню
– бізнесмен, інформатик, лікар чи юрист
. Зрештою, ідеальна, нерозлучна пара за опитуванням 52% полячок… Барбі і Кен.
Культова на цілому світі пара – Барбі і Кен випередила голлівудських акул: Анджеліну Джолі і Бреда Піта чи Вікторію і Девіда Бекхемів (по 11% респондентів). Полячок не тягне ані до влади, ані до слави. Впевнено відкидають політика як ідеального чоловіка. Вибираючи «партнера життя», вони не цікавляться акторами, хоча найохочіше йшли би на побачення передовсім з кимось із закордонних «зіркових» чоловіків, як, наприклад, Джонні Депп, Джордж Клуні чи Бред Піт (35, 34, 31% полячок відповідно). З польських «мажорів» найбільше їх цікавлять Павел Малашинскі (27% голосів) i Мацєй Закосцєльни (його вибрало 24% респонденток). Проте більшість панянок згодні, що твердження «чоловіки є «дещо іншого ґатунку» і «родом з Марсу», непереконливе. Не беручи до уваги романтичні «образи» ідеального партнера, очікування поляків щодо чоловіків є швидше за все сучасні і  виходять за рамки стереотипу «мачо».
Флірт в порядку денному
Польки – великі любительки пофліртувати – 2/3 панянок, особливо молодші і незаміжні, люблять фліртувати. Тільки восьма частина декларує, що не любить флірту. «Пускання бісиків» і двозначні жести притаманні не тільки молодим жінкам, але й жінкам, яким є понад 40 років (52%) та заміжнім жінкам (62%). Найчастіше люблять пофліртувати жінки, які вірять в любов з першого погляду. Таке кохання мала половина респонденток. Здається, що польки рідко закохуються. В середньому, респонденти були закохані тільки 2 чи 3 рази в житті. Цікаво, що середня кількість любовних піднесень не змінюється з віком. Жінки, яким за 40 років, не закохувалися частіше, ніж ті, які не мають 30  років.
На думку половини опитаних є можливим повторне будування зв’язків з колишнім партнером. Єдиною вимогою є, щоб чоловік змінився, почав більше намагатися розуміти потреби партнерки.
Хто першим каже «Кохаю тебе»?
У більшості стосунків першим признався в коханні чоловік. Молодші респондентки (до 29 років) дещо частіше признаються в коханні першими (23%). В 90% стосунків признання в коханні відбулося протягом перших пів року тривання стосунків, в що четвертих стосунках це був перший місяць. Багато жінок (39% від загальної кількості; аж 47% у віці 40+) не пам’ятає, коли саме один з партнерів признався в коханні.
Польки не люблять День св. Валентина
День св. Валентина в цьому році планує святкувати 43% респонденток. Свято є дещо популярніше серед молодих жінок (18 – 29 років). В цій групі кожна друга опитана респондента буде святкувати цей день. Однак, кожна п’ята переконана, що не буде його особливо відзначати. Польки хочуть провести цей день традиційним способом: сподіваються отримати квіти (27% жінок) чи біжутерію (11%), підуть з коханими на романтичну вечерю чи в кіно (21%). Кожна двадцята полька хотіла би, аби на День св. Валентина партнер приготував їм несподіванку. Кожна третя полька хотіла би в той винятковий день ппіти похід, найкраще в ресторан чи до кав’ярні. Частина з них хотіла би цей день провести вдома (27%), частина мріє про виїзд в гори чи за кордон.

*Дослідження „Почуттєве життя полячок” проводилося IQS методом CAWI на замовлення Mattel Poland 2-7 лютого 2011 р., шляхом опитування N: 450 жінок, в трьох вікових групах: 18-29 років, 30-39 років та 40-49 років.




Переклад з польської: Яремко Андрій

Немає коментарів:

Дописати коментар